2013. július 31., szerda

Karen Hawkins - Kalandor (MacLean átok 1.)

A MacLean családról szóló sorozat kezdő kötete. Már nagyon régen olvastam először ezt a kötetet, de a történetre nagy vonalakban jól emlékeztem, mielőtt újraolvastam volna. 
A sorozatról annyit röviden, ha valakinek nem tetszene annyira ez a kötet, nem ez a legjobb messze. Nekem például a második és negyedik sokkal jobban tetszett. Gyors és élvezetes olvasmány, mindenkinek érdemes elolvasnia, aki szereti a regency könyveket. 

1.Karen Hawkins-Kalandor 
A vad skót tájakon Fiona névleges házasságot köt Black Jack Kincaiddel, a csinos senkiházival, és ezzel háborút robbant ki a klánok között. Sorsuk mégis elválaszthatatlan marad…
Fiona MacLean nem épp ilyen esküvőről álmodott. Nem volt jelen a családja, nem volt ünneplő vendégsereg, csak a vőlegény, Black Jack Kincaid, akit szó szerint az oltár elé vonszoltak. Pedig Fiona évekkel korábban megesküdött, hogy soha többé nem találkozik a jóképű kalandorral, de ha ez a házasság megállíthatja a klánjaik között folyó véres háborút, ám legyen. Meg fogja osztani vele az ágyát, anélkül, hogy összetörne a szíve…
Jack Kincaid jól ismert szoknyavadász, aki eddigi életében gyakran keveredett zűrös helyzetekbe, na de… házasság? Fionával? Egykor fiatalos hévvel szerették egymást, most a szenvedélyes, érzéki lány újra az övé lett.
Karen Hawkins első, magyar nyelven megjelenő romantikus regényének főhősei viszállyal lépnek házasságra, ám a mindent elsöprő szerelem megváltoztatja sorsukat.

Most lovagolok egy kicsit a kedvenc témámon, a borítókon. Ez a borító ízléses, nem egy rosszul sikerült ember van az elején. Nem a kedvencem, de szeretnék verbálisan meghajolni a kiadó előtt, hogy nem enged kiadni egyetlen kötetet sem a jó ízlés határain túl. 
Egy kicsi a karakterekről:
Fiona érdekes egyéniség volt az elején. A vége felé, kevésbé volt érdekes számomra, de azért valósághűbb volt, mint a párja. Jack az elején nagyon lázadozott, és ez rendben is volt a körülményeket figyelembe véve. Aztán egyszer csak megváltozott, ripsz-ropsz, mint akit elvarázsoltak. Kissé gyanús, és gyors változás volt.
A könyvben a fent említett negatívum volt a leginkább szembe tűnő nekem, de a világért sem tettem volna félre. Az írónő nagyon pörgős és szórakoztató könyveket ír, amik olvastatják magukat. 

És a link:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése