2013. július 30., kedd

Karen Hawkins- Szerelmi alku (MacLean átok 5.)

Ezzel befejeződött a sorozat. Érdemes volt végigolvasni, bár nem a kedvencem. Tetszettek az írónő könyvei angolul, viszont el nem olvasnám őket. Jobban szeretek olyan könyveket olvasni angolul, amelyekre nem tudok várni, amíg lefordítják. Ha a többi könyv is megjelenne magyarul, biztos, hogy szánnék rájuk időt, de így nem fogok velük szórakozni, pedig az itt megismert hősnőnek és annak ikertestvérének családjáról is készült egy könyvsorozat. Aki érdeklődne, azoknak itt egy link:
Hurst Amulet series

És a könyv maga:
5. Szerelmi alku
Alexander MacLean rosszul alszik. Álmai kezdetben mámorítóak, amíg a gyönyörteljes flörtöt élvezi Caitlyn Hursttel, ám hirtelen rémálommá változnak át: ott térdepel a lány előtt, arra kéri, legyen a felesége, az egész londoni elit őket nézi, a moraj egyre hangosabb, végül elviselhetetlenné válik, miközben a lány válaszára vár… Ezért egy reggel végül Alexander elhatározza, hogy bosszút áll rémálmai okozóján. Régi szeretője segítségével csapdát állít a lánynak, aki mit sem sejtve belesétál. Caitly Hurstöt is nyugtalan álmok gyötrik, hiába próbálja megmagyarázni a történteket Alexander MacLeannek, a férfi újra és újra eltűnik előle, s nem hallgatja meg őt. Ezért különös boldogságot, már-már megnyugvást jelent számára, amikor a vendégségben, ahová egy gyönyörű asszony hívta meg váratlanul, ott találja Alexandert. Ám ahelyett, hogy a hideg fejjel, előre eltervezett lépéseiket követnék, mindkettőjük számára valósággá válik az álom. Egymásba fordul nappal és éj, ész és érzelem, szerelem és gyűlölet, s e két nem mindennapi ember számára egyetlen kiút marad: egy utolsó, kockázatos párbaj, amelyben végleg leszámolhatnak álmaikkal…

Azt hiszem, az előző kötetben kifejezetten nem szerettem Caitlyn Hurst kisasszonyt. Egy idegesítő, nyápic elkényeztetett alaknak tűnt. Azt kell, hogy mondjam, kellemesen csalódtam. Ez mind megvolt benne, azonban kissé humorosabb karakter volt, mint amire számítottam. Nem a kedvenc női karakterem, sőt a közelükbe sem ér, azonban jobban kedvelem őt, mint Alexandert.

Akkor térjünk a hősre. Alexanderben megvan minden, ami egy kellően romantikus főhőssé teheti: jóképű, gazdag... Gondolom mindenki ismeri a könyvekből, filmekből a fajtáját. Viszont kissé idősebb mint a hősnő. Röpke, 17 év választja el őket egymástól. És Alexander állandóan ezen lovagol, a könyv elejétől a végéig. Mondhatnám, hogy ez indokolatlan, és felesleges spekuláció a részéről, azonban igaza van. És az egészben ez a legidegesítőbb. 40 évesen beleszeret egy 23 éves, valljuk be, csitribe. És mit tesz? Állandóan megsértődik, ha valaki azt mondja, hogy öreg hozzá. Könyörgöm! Tegye már túl magát rajta! 

Ellenben szórakoztató volt a könyv, és csillagos ötös az írónőnek a feladatokért. Nagyon jót szórakoztam a tubákosszelence történetén. 

A sorozat szórakoztató volt és könnyen olvasható. Tetszett az írónő stílusa, és a humort sem nélkülözte. Boldogan állíthatom, hogy minden percét élveztem a könyveknek. 
Egy negatívumot, azonban szeretnék előhozni. Ezzel a kor dologgal, már korábban is jöttem. Ha jól értettem, Alexander a legidősebb, aztán Hugh következik. A többiekkel, azonban bajban vagyok. A legfiatalabb fivér meghalt 19 évesen, és ez az első kötet előtt volt egy kevéssel. A többiek, tehát idősebbek nála. De akárhogy is számolom, nem jön ki logikusan, hogy ki hány éves. Ha a második kötetben Gregory tényleg jóval harminc fölött van, ahogyan arra az írónő is utalt, akkor az lehetetlen, hogy évekkel később, amikor Alexander nősül, akkor még csak 40 éves. Valahogy a kép nem áll össze rendesen. Véleményem szerint, ez biztosan nem az írónő hibája, előbb okolnám magam, aztán a fordítót. Nagyon boldog és békés lennék azonban, ha valaki leírná nekem a választ, mivel az írónő honlapján sem találtam meg, és már kezd nagyon idegesítővé válni, hogy ezen filozofálok. 

És íme a link:
http://data.hu/get/6788811/MacLean_atok_05.Szerelmi_alku_-_Karen_Hawkins.pdf

1 megjegyzés:

  1. A viharos szerelem is megvan?Azt is szeretném ha lehet.Köszönöm előre is.pajger62@gmail.com

    VálaszTörlés